• 01. Ontdekkingen liefhebben

   

  Wat een bijzondere dag! Samen met STOP THE TRAFFIK was ik aanwezig op het event bij de popup store in Rotterdam. Hier zou ik voor het eerst live het poëtisch protest uitvoeren. Dat is even spannend.

   

  Zo’n prachtig mooi onderwerp, dat ook vaak als zoetsappig wordt afgedaan, brengt toch heel wat te weeg. De intentie is dan ook het vergroten van de aandacht op liefde!

   

   

  Enkele bevindingen:

  Het eerste koppel dat een gesprek met me aanging, deelde hun bevindingen. Hieruit begrijp ik dat zij verschillende lagen in liefhebben kennen. Zij ervaren liefde voor een partner als vergankelijk en liefde voor hun kinderen als onvoorwaardelijk. Dit laatste is wel aantastbaar. Het onvoorwaardelijke komt door de bloedband.

   

  Wat ik mooi vond is de opmerking dat liefde een middelpunt heeft.

   

  Een andere dame werd herinnerd aan de cursus in wonderen, waarin zij leerde dat liefde geen angst kent en niet oordeelt. Zij heeft hiermee vrede ervaren.

   

  Een jonge man, die op zijn vriendin stond te wachten, riep uiteindelijk 'je kunt het zo gek maken als je zelf wilt'.

   

  Waardering, luisterend oor en je best er voor doen waren weer waardes van een andere dame. Die mijn vraag op dit moment vooral betrok op haar huidige relatie.

   

  Ook je vak kun je werkelijk liefhebben, alsof het stroomt, vertelde de muzikant.

   

  Liefde is ook loslaten…

   

  Een ongeboren kind kun je ook al liefhebben…

   

  Er blijken voor meerdere mensen verschillende lagen van liefhebben te bestaan, vooral de diversiteit tussen partner, kinderen en vrienden werd hierin benoemd.

   

  Een dame die de stad aan het verkennen was, deelde dat liefde voor haar betekent, delen, anderen helpen en geven om anderen.

   

  Respect, is ook een waarde die men hangt aan werkelijk liefhebben.

   

   

  Al met al een vruchtbare eerste fysieke participatie. Ik begrijp ook dat deze vraag een ander kan overvallen. het is best een groot 'ding' als je er over nadenkt. Daarom wil ik dat ook met anderen ontdekken, in mijn eentje is het veel te groot…

   

  Enkele passanten herkende dat ook en willen mij nog mailen met hun bevindingen, zodat ze er even over na kunnen denken.

   

  En nu ik het zelf de revue laat passeren, is dat heel waardevol voor mij als kunstenaar en initiator, omdat ik hoop een diepere laag te bereiken. Hier kom ik zo even op terug.

   

  Want het feit dat de belangstellenden even de tijd namen om hun bevindingen met mij te delen, bracht mij óók een ontdekking. Meerdere keren herkende ik in de ander een vergroting van de focus op liefde, bijvoorbeeld door hun enthousiasme of een twinkeling in de ogen. Eén dame schudde met plezier mijn hand en dankte me, stralend vervolgde zij haar weg. WoW dacht ik, dat is een prachtig resultaat!

   

  Voor zo’n eerste fysieke optreden is er al best wat teweeg gebracht en ik ga door. Met deze ervaring broed ik nu op een vervolg. Via Facebook blijf ik posten. En er komen ook inzendingen binnen voor in het boek. Deze bevindingen ga ik daar natuurlijk ook in vormgeven.

   

  Blijf mij alsjeblieft volgen tijdens mijn ontdekkingsreis en doe mee!

   

  Creatieve groet, Chantal

   

  facebook

   

   

   

 • 02. Project in ontwikkeling (29-03-2016)

   

  Het is even geleden dat jullie van me gehoord hebben, maar ik heb niet stilgezeten. Integendeel! Alweer een tijdje ben ik aan het broeien over hoe ik nu verder ga met dit project.

   

  Het eerste poëtische geluid, tijdens de maand tegen mensenhandel, is een bijzondere belevenis geweest. En ik hoop dat de mensen die er aan mee hebben gedaan nog eens terugdenken aan de intentie van dit project.

   

  Alle bevindingen en ontdekkingen staan hier, deze gaan straks een boek vormen.

   

  Wanneer een kunstproject in ontwikkeling is, heeft het tijd nodig te landen en te rijpen. Een volgende stap is nodig om hier nog meer impact mee te bereiken. Ik zoek naar manieren om tot een diepere laag te komen, waarin mensen verder gaan dan hetgeen vaak voor de hand ligt.

   

  Voor zover ik nu bedenk; een intiemere setting, betere vraagstelling en een inspirerende omgeving/installatie. Hier werk ik dus op dit moment aan. En het is belangrijk dit goed uit te werken, voordat ik weer voor de engagement ga.

   

  Het is erg motiverend wanneer er allerlei ideeën borrelen en er progress is in de uitvoering. Dit gaat de intentie van het project goed ondersteunen!

   

   

   

 • 03. Next step (18-05-2017)

   

  Ultieme doel is misschien wel het creëren van de garden of Eden...

   

   

  Dit zou wel eens een project kunnen zijn dat levenslang mee gaat. Want ik ben er nog lang niet en ik heb een hele tijd niet goed geweten hoe ik hiermee verder moest gaan.

   

  Het is zo’n groot ideaal, dat dit niet in 1 project te vangen is. En dat het verweven is met wie ik ben en met wat ik wil delen en meegeven aan de wereld. Dit worden meerdere deel-projecten en gaat vanuit mijn oogpunt nu nog vele jaren mee. Tot er misschien ooit 1 project uitrolt óf dat de wereld een zoveel mooiere plek is geworden :)

   

  Er is dus veel ruimte voor mij om te onderzoeken naar een project dat dit ideaal reflecteert en interessant is voor mensen om aan mee te doen of te ervaren.

   

  Ondertussen wil ik niet meer stilzitten en kies ik ervoor door liefdevolle boodschappen de wereld in te zenden. En misschien mijn belevingen te delen.

   

  Dus zo staat het er nu voor